Külföld

2014.07.22. 11:02

Körözött magyar gyilkost fogtak el Thaiföldön

Thaiföldön, Pran Buri tartományban a rendőrség elfogta azt a férfit, aki 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson.

A támadásban egy ember meghalt, tizennégyen megsérültek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

R. Antalt, aki 2008 óta bujkált Thaiföldön, és távollétében életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla, a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján fogták el a thai rendőrök. 

A férfi ellen több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a magyar hatóságok.

A célkörözési alosztály nyomozói az elmúlt időszakban azonosították a férfi tartózkodási helyét, a thai hatóságok pedig annak ellenére is megállapították a személyazonosságát, hogy hamis iratokkal igazolta magát. A férfi Magyarországra hozzák, az erre vonatkozó eljárás megkezdődött - közölte az ORFK.

A Debreceni Ítélőtábla 2010 januárjában - távollétében - életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte R. Antalt. Az ítélet szerint a vádlott kézigránáttal akart elintézni egy vitát, amikor 2005 nyarán két rivális törökszentmiklósi család mintegy húsz-húsz tagja között tömegverekedés tört ki. A verekedés brutalitására jellemző volt, hogy szamurájkarddal, botokkal, vasrudakkal, kövekkel, asztallábakkal, szerszámokkal, csúzlival, különböző lőfegyverekkel és kézigránáttal estek egymásnak a haragosok.

R. Antal családjának több tagja gázpisztollyal és éles lőfegyverrel is a tömegbe lőtt, majd R. Antal kézigránátot dobott a vele szemben állók közé. A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen életveszélyes, illetve maradandó károsodással és fogyatékkal járó sérüléseket szenvedtek.

A férfi ezután megpróbálta elrejteni a bizonyítékul szolgáló tárgyakat - egy kézigránátot, több maroklőfegyvert, három hangtompítót, töltényeket és töltényhüvelyeket -, amelyek 2006-ban egy kútból kerültek elő.

Az ítélet azt is tartalmazza, hogy R. Antal leghamarabb 30 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!