Külföld

2014.08.25. 09:25

Kijev szerint orosz katonai konvoj hatolt be Ukrajna területére

Több tucatnyi harckocsiból és páncélozott járműből álló konvoj hatolt be Oroszország felől Ukrajna területére Novoazovszk városánál, és az ukrán határőrök harcba bocsátkoztak vele - közölte hétfőn Leonyid Matyuhin ukrán katonai szóvivő.

Kijev szerint orosz katonai konvoj hatolt be Ukrajna területére

Több tucatnyi harckocsiból és páncélozott járműből álló konvoj hatolt be Oroszország felől Ukrajna területére Novoazovszk városánál, és az ukrán határőrök harcba bocsátkoztak vele - közölte hétfőn Leonyid Matyuhin ukrán katonai szóvivő. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter cáfolta a hírt, nevetségesnek, dezinformációnak nevezve azt.

Lavrov: újabb orosz humanitárius segélyszállítmányt készítenek elő

Kelet-Ukrajnának szánt újabb humanitárus segélyszállítmányt készít elő Oroszország - jelentette be hétfői moszkvai sajtótájékoztatóján Szergej Lavrov.

Az orosz külügyminiszter azt mondta, Moszkva diplomáciai jegyzékben értesítette erről a szándékáról Kijevet, részletesen felsorolva, mit kívánnak segélyként szállítani.

Moszkva még a héten el akarja juttatni a segélyszállítmányt Ukrajnába.

Lavrov a nemzetközi sajtótájékoztatón azt is kijelentette, hogy Oroszország kész bármilyen formában egyeztetni az ukrajnai helyzetről.

Nariskin: Kijev agresszív terveit szemléltette a katonai parádé

Az ukrajnai válság kiszélesítését célzó agresszív terveket szemléltette a Kijevben vasárnap tartott függetlenség napi katonai díszszemle - jelentette ki az orosz parlament alsóházának elnöke.

Szergej Nariskin hétfői moszkvai televíziós nyilatkozatában bírálta az ukrán vezetést, amelynek megnyilatkozásaiban és tetteiben szerinte egyre jobban teret nyer a nacionalizmus és nemzetiszocializmus.
A duma elnöke azzal vádolta a "nyugati politikusok egy részét", hogy az ukrajnai szembenállás megszüntetésében való együttműködés helyett a konfliktust arra használják fel, hogy nyomást gyakoroljanak Oroszországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!