Külföld

2016.03.04. 14:02

Két sportoló vesztette életét osztrák lavinabalesetekben

Péntek délelőtt Arlbergben rövid időn belül két sportbaleset is történt a lavina miatt. Egy hegyi vezetőt sodort el a hó Mohnenfluh környékén, Mehlsack tartományban pedig egy sívezető esett áldozatul.

Thimm Andreas

Az első lavina röviddel 10 óra előtt kezdődött a Lech és Schröcken közötti Mohnenfluh területén elhelyezkedő szabad pályán. A hegyi vezető éppen egy csoporttal volt úton, amikor a lavina megindult. A férfit eltemette a hó. A csoport segélykérése utána gyorsan megtalálták a vezetőt, de sajnos már nem reagált semmire. A "Gallus 1" sürgősségi orvosi csapat megkísérelte az újraélesztést, de igaziból már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

Röviddel fél 12 előtt egy másik lavina is megindult, a Mehlsack területén levő Lechben, a sípályák mellett. Egy síoktatóra ömlött a hó, őt is gyorsan megtaláltak, de ő sem élte túl a katasztrófát az újraélesztés ellenére sem.

A két balesetben senki sem sérült meg a hegyi- és sívezetőkön kívül.

A mentési munkálatokban a Lech helyi mentők kutyákkal, a síiskola önkéntes segítőivel és két mentőhelikopterrel ("Gallus 1" és "Dragonfly 1") vettek részt. A baleset idején harmadfokú lavinaveszély volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!