16°
17°
11°

Két sportoló vesztette életét osztrák lavinabalesetekben

Péntek délelőtt Arlbergben rövid időn belül két sportbaleset is történt a lavina miatt. Egy hegyi vezetőt sodort el a hó Mohnenfluh környékén, Mehlsack tartományban pedig egy sívezető esett áldozatul.

Az első lavina röviddel 10 óra előtt kezdődött a Lech és Schröcken közötti Mohnenfluh területén elhelyezkedő szabad pályán. A hegyi vezető éppen egy csoporttal volt úton, amikor a lavina megindult. A férfit eltemette a hó. A csoport segélykérése utána gyorsan megtalálták a vezetőt, de sajnos már nem reagált semmire. A “Gallus 1” sürgősségi orvosi csapat megkísérelte az újraélesztést, de igaziból már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

Röviddel fél 12 előtt egy másik lavina is megindult, a Mehlsack területén levő Lechben, a sípályák mellett. Egy síoktatóra ömlött a hó, őt is gyorsan megtaláltak, de ő sem élte túl a katasztrófát az újraélesztés ellenére sem.

A két balesetben senki sem sérült meg a hegyi- és sívezetőkön kívül.

A mentési munkálatokban a Lech helyi mentők kutyákkal, a síiskola önkéntes segítőivel és két mentőhelikopterrel (“Gallus 1” és “Dragonfly 1”) vettek részt. A baleset idején harmadfokú lavinaveszély volt érvényben.


Legolvasottabb

1
Holttestet találtak a dunaújvárosi Kikötő-öbölben
2
A dunaújvárosi uszodában forgatott az Oscar-díjas Jennifer Lawrence
3
Feltörtek egy dunaújvárosi lángosost
4
Több helyen áramszünet lesz pénteken Dunaújvárosban!
5
Végső búcsút veszünk Ősze Józseftől
Davis-kupa
Belgiummal játszik a férfi teniszválogatott
női Bajnokok Ligája / 20 perce
Budapest rendezi a 2019-es döntőt
Budapesten a Groupama Arénában rendezik két év múlva a női Bajnokok Ligája döntőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) beszámolója szerint.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *id. TAMANKÓ FERENC* 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 22-én, pénteken 11 órakor lesz a daruszentmiklósi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *PRIBÉK LÁSZLÓNÉ* életének 64. évében elhunyt. Temetése 2017. szeptember 25-én 13 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VUKOV IRÉN* 88 éves korában megtért őseihez. Temetése 2017. szeptember 22-én 10 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
fifika / 41 perce
Leutánozta a gazdi hangját, így rendelt neten egy papagáj
kuriózum / 1 órája
Látta már a világ egyetlen albínó orángutánját?
rainbow six / 1 órája
Halálos frissítést kapott egy Playstation 4 játék
Gyógyszer / 2 órája
Vesztésre állunk a kórokozókkal szemben
Sérül a testi épséghez fűződő joguk / 2 órája
A székelyek szerint szükséges a medvevadászat
Felfedezés / 2 órája
Rájöttek, honnan került oxigén a Föld légkörébe