Külföld

2014.09.26. 12:48

Kényszerleszállást hajtott végre egy lengyel Dreamliner Glasgow-ban

Kényszerleszállást hajtott végre a Lot lengyel légitársaság egyik Boeing 787-es Dreamliner típusú utasszállító repülőgépe pénteken a skóciai Glasgow-ban.

A gép Chicagóból Varsóba tartott, amikor a pilóta a csomagtér tűzérzékelőjének riasztása miatt megszakította az utat és leszállási engedélyt kért a legnagyobb skóciai város repülőterén. A glasgow-i légikikötő bejelentése szerint a sürgősségi szolgálatok átvizsgálták a repülőgépet, de nem találták sem tűz, sem füst nyomát. A repülőgépen 248-an utaztak; őket a repülőtér termináljára kísérték. A glasgow-i repülőteret ugyanakkor nem zárták le, a forgalom zavartalanul folytatódott.

Később a gépet is a terminálhoz vontatták; a vizsgálat péntek délután még tartott. A Boeing nemrég forgalomba helyezett legújabb repülőgéptípusával a múltban több incidens történt, és emiatt e gépek repülését tavaly több hétre az egész világon megtiltották. A problémát a szakértői vizsgálatok alapján az e típusban alkalmazott akkumulátorok túlmelegedése okozta. A Boeing módosította az akkumulátorokat, és a típus nem sokkal később visszakapta a repülési engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!