Külföld

2011.11.23. 06:48

Ítéletidő Szicíliában: életveszélyes a közlekedés

Legkevesebb négyen haltak meg kedd este a szicíliai Messina környékén tomboló ítéletidőben - közölték a helyi hatóságok.

MTI

A szakadatlan esőzések miatt sárlavinák öntötték el lakóházak alagsorát, utak váltak járhatatlanná, hidak szakadtak le, járművek merültek el az utcákon hömpölygő vízben az olaszországi sziget északkeleti részén. A Szicíliától északra fekvő Lipari-szigetekre, illetve az olasz csizma déli részén lévő Calabria régióra is irdatlan mennyiségű csapadék hullott. Catanzaro környékén kisiklott egy vonatszerelvény, mert a víz alámosta a sínpárt. Hatóságok azt javasolták a lakosságnak, hogy maradjanak otthon, lehetőleg ne keljenek útra, mert életveszélyessé vált a közúti közlekedés.

 A hatóságok tudomása szerint egy 10 éves kisfiú, egy 24 éves nő, valamint egy 55 esztendős férfi és felnőtt fia vesztette életét, de félő, hogy újabb holttestek kerülnek elő. 

A polgári védelem, a tűzoltóság és a csendőrség emberei gőzerővel kutatnak túlélők után, és eddig egy fiút sikerült kimenteniük egy országútra zúdult sártengerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!