Külföld

2009.04.14. 09:45

Huszonkettőre nőtt a lengyelországi tűzvész halálos áldozatainak száma

Kamien Pomorski - Huszonkettőre nőtt az északnyugat-lengyelországi Kamien Pomorski szociális szállójában hétfőre virradóra kitört tűzvész halálos áldozatainak száma - közölte a városka polgármestere.

nincs nev

Bronislaw Karpinski kedden újságíróknak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a rendőrség egy eltűnt személyt keres, egy fiatal nőt. 

A legutolsó, hétfői mérleg még 21 halottról szólt. Keddi lengyel sajtójelentések szerint a sérültek száma 21. 

Daniel Kopalinski, a mentőalakulat egyik tagja a TVN24 tévéállomásnak elmondta, hogy a lángok villámgyorsan terjedtek. A tűzoltóknak sikerült kifeszített ponyvákkal elkapni azokat a gyerekeket, akiket szüleik az ablakon át menekítettek. A sérültek között van egy nyolc hónapos csecsemő is. 

Egy szemtanú arról számolt be, hogy csupán olyan létrák voltak a mentéshez, amelyek csak az első emeletig értek. A helyszínen készített filmfelvételeken azt lehet látni, hogy hatalmas lángok csapnak ki az épület ablakain. A túlélők szerint nem ez volt az első tűzeset a hajléktalanszálláson. 

Donald Tusk kormányfő hétfőn a katasztrófa színhelyére látogatott. Megígérte, hogy a kormány támogatást nyújt a túlélőknek és az áldozatok hozzátartozóinak. Lech Kaczynski államfő háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!