Külföld

2009.04.14. 09:12

Hipnotizáló ékszerrablót üldöz az indiai rendőrség

Mumbai - Ravasz szélhámos után kutat az indiai Mumbai rendőrsége: a tolvaj közel 35 millió forint értékű ékszert lopott el hipnózis segítségével.

nincs nev

A férfi rábeszélte egy ékszerüzlet alkalmazottait, hogy vigyék szállodájába az általa korábban kiszemelt darabokat. Kérésére megmutatták a gyémántokkal ékes nyakláncokat és karkötőket, és feljegyezték azok pontos adatait. Ezt követően a tolvaj hipnotizálta az alkalmazottakat, és eltűnt az ékszerrel - számolt be rendőrségi tájékoztatás alapján a Daily News and Analysis című indiai napilap. A hipnotizáltak teljesen össze voltak zavarodva, és nem értették, hogy mi történt a szobában.

Az ékszerüzlet csak nemrég nyílt Mumbai Bandra West nevű sikkes elővárosában, a boltvezető a nagy üzlet reményében engedélyezte az ékszer személyes kiszállítását. A rendőrség a szálloda biztonsági kameráinak segítségével keresi a tettest, mivel az ékszerüzlet kamerái nem működtek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!