Külföld

2012.02.02. 11:24

Hideg idő - Huszonkilencen fagytak meg egy hét alatt Lengyelországban

Huszonkilencen fagytak meg egy hét alatt Lengyelországban, rendőrségi adatok szerint ugyanebben az időszakban a szénmonoxid-mérgezéseknek tizenegy halálos áldozatuk volt.

MTI

A belügyminisztérium csütörtöki jelentése szerint csak az utolsó éjszaka kilencen fagytak meg az egész országban.

Lengyelországban az enyhe időjárást január 27-én erős fagyok váltották. Az ország dél-keleti részében csütörtökön hajnalban rekord hideget mértek, mínusz 34 Celsius fok volt a Bieszczady hegységben. A központban és keleten is jóval mínusz 20 fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála, a fővárosban még reggel 8 órakor is mínusz 22 fok volt. Napközben ezeken a részeken a napsütéses idő ellenére maximum mínusz 15 fokig melegszik fel a levegő. A meteorológusok a következő napokban további lehűlést jósolnak, így nem kizárt, hogy a héten megdől az 1996-ban mért mínusz 37 fokos rekord.

A belügyminisztérium bejelentette, hogy a nagy hideg miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be az egész országban, amelyek célja egyebek közt a hajléktalanok és az idősebb szociális gondozottak támogatása. A tárca a média közvetítésével folyamatosan szolidaritásra szólítja fel a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!