Külföld

2010.09.22. 08:18

Heroint csempészett a botrányos futballbíró

New York - Heroincsempészet miatt őrizetbe vették a New York-i repülőtéren Byron Moreno korábbi játékvezetőt, aki főként a 2002-es világbajnokságon mutatott ténykedésével írta be magát a futballtörténelembe.

MTI

Az ecuadori ex-bíró hazájából érkezett a JFK légikikötőbe, ahol gyanús viselkedése miatt a vámtisztek megmotozták, és a testére erősített tíz tasakban összesen csaknem hat kilogramm kábítószert találtak.
    
Moreno először a 2002-es vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet: a Koreai Köztársaság-Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Damiano Tommasi hosszabbításban szerzett találatát - amely az európaiak továbbjutását jelentette volna -, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit és egy (kimaradt) büntetőt ítélt a házigazdáknak. Végül a dél-koreaiak kerültek a negyeddöntőbe. Egy japán lap nem sokkal később arról írt, hogy a dél-amerikai sípmester vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.
    
A bírót 2003-as visszavonulása előtt 20 mérkőzésre eltiltották hazájában, mert a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezetett egy bajnokit.
    
A 2002-es vb-n szerepelt olasz kapus, Gianluigi Buffon gúnyosan fogadta Moreno letartóztatásának hírét:
    
"Szerintem már akkor is volt nála a heroin, csak nem az alsóneműjében, hanem a szervezetében..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!