18°
19°
10°

Hazatér Janukovics volt ukrán elnök?

Hazatérni készül Viktor Janukovics ukrán elnök - írták a két éve Oroszországba menekült volt államfő jogi képviselőjére hivatkozva orosz napilapok szerdán.

“Szándékában áll, hogy visszatérjen Ukrajnába, és ennek érdekében megteszi a jogi lépéseket. Janukovics az elnöki jogkörétől nem vált meg, és nem mondott le az ország vezetéséről. A hivatalából való felmentés eljárását Ukrajna alkotmányának durva megsértésével folytatták le” – jelentette ki Vitalij Szergyuk ügyvéd az eredetileg a Glavkom ukrán lapnak adott interjúban.

Szergyuk állítása szerint Janukovics ellen nincs érvényben nemzetközi elfogatóparancs, ezért szabadon utazhat a világban, de úgy vélekedett, hogy a volt elnök életét és biztonságát Ukrajnában továbbra is veszély fenyegeti.

Az ügyvéd az exállamfő vagyoni helyzetéről szólva azt állította, hogy Janukovicsnak nincsenek milliárdjai. Szavai szerint Ukrajna volt első emberének minden pénze két, a hazájában zárolt számláján van – a magánszámláján 28 millió hrivnyát (mintegy 294 millió forintot), a nyugdíjszámláján pedig 50 ezer hrivnyát (mintegy 525 ezer forintot) tart.

“Janukovics ennek ellenére nem szűkölködik, bőven van miből megélnie, arra hogy magánházat béreljen (az oroszországi) Rosztov-na-Donu kertvárosában és ügyvédeket fogadjon” – mondta a jogi képviselő.

Viktor Janukovicsot 2014 februárjában fosztotta meg az ukrán parlament tisztségétől, miután elhúzódó, véressé fajult tiltakozások robbantak ki amiatt, hogy az államfő 2013 novemberében megtagadta Ukrajna társulási szerződésének aláírását az Európai Unióval. Az új ukrán hatalom a volt elnök és hívei ellen eljárást indított, befagyasztotta számláikat. Janukovics, aki ellen Kijev nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, az év február végén Oroszországban bukkant fel; a politikus államcsínynek nevezte és nem ismerte el elmozdítását az elnöki tisztségből.


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Az anyatejnek nincs párja
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
A szeptember 29-i esten Hrutka Róbert zenekara kíséri majd az előadót.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Dunaújváros / 1 órája
Futócipőt húzott a város! (Frissítve)
Szabó Szabolcs
Klímastratégia / 2 órája
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
L. Mészáros Irma
Esős ősz – Nyereményjáték / 3 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 3 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 3 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs
Még nagyobb baj jöhet / 3 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón