Külföld

2010.01.27. 09:01

Hatalmas robbanás után omlott össze egy ház - életveszélyes sérültek

Brüsszel - Mintegy húszan megsérültek - közülük legalább ketten életveszélyesen - szerda kora hajnalban a belgiumi Liege-ben házomlás következtében.

MTI

A város központjában egy ötemeletes épületben robbanás - a gyanú szerint gázrobbanás - történt, majd a ház összeomlott. A mellette álló másik épületben tűz ütött ki, és később ennek a háznak a homlokzata is leomlott.
   
Két sérült állapota életveszélyes. A tűzoltók túlélők után kutatnak a romok alatt, és azt mondták, legalább két személyről tudják, hogy életben van. 
   
Százötven méteres körzetben betört sok ablaküveg, egyebek közt a városháza épületén is. A helyszínre sietett polgármester szerint elképzelhető, hogy több közeli ház is omlásveszélyessé vált. Eddig bizonyosan mintegy ötven személy otthona lett lakhatatlan.
   
A szerencsétlenség Georges Simenonnak, a Maigret-detektívkönyvek híres szerzőjének a szülőháza tőszomszédságában történt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!