Külföld

2013.05.27. 15:26

Halálra ítélték a kínai autótolvaj csecsemőgyilkost

Halálra ítélték azt a kínai férfit, aki még márciusban ellopott egy járó motorú autót, benne egy kéthónapos csecsemővel, majd végzett a gyerekkel, mert zavarta a sírása - közölte az északkeleti Csilin tartomány székhelyének bírósága hétfőn.

Csou Hszi-csün a Csangcsun városi ítélőszék halálos ítélete mellett - szokatlan módon - ötéves börtönbüntetést is kapott, továbbá élete végéig megfosztották politikai jogaitól és 50 ezer jüan (1,8 millió forint) pénzbüntetéssel sújtották. Ezenkívül a családnak több mint 17 ezer jüan (620 ezer forint) kártérítést kell fizetnie.

A Toyota márkájú kocsit egy élelmiszerüzlet elől kötötte el a 48 éves Csou, majd az autópályára hajtott vele. Csak ott vette észre a csecsemőt, aki addig aludt a hátsó ülésen. A gyerek sírni kezdett, emiatt megfojtotta, majd a hóban elásta. Az ellopott autót egy általános iskola szomszédságában találták meg, ahonnan Csou távolsági kisbuszra szállt.

Az eset hatalmas felzúdulást keltett a városban és az interneten egyaránt; tömegek követelték a rendőrség hathatós fellépését, s a média, taxisok és civilek is segítséget nyújtottak a kereséshez. Már nyolcezer rendőr volt a férfi nyomában, amikor végül másnap önként feladta magát.

Mint kiderült, a gyereket az édesapja hagyta magára, amíg beszaladt a boltba a bűncselekmény reggelén. Percek múltán azonban az autónak csak a hűlt helyét találta. Mint akkor magyarázta, a fűtés miatt hagyta a motort járni. A család először a rádión keresztül "üzent" az ismeretlennek, azt ígérve hogy nem tesznek feljelentést, csak visszakaphassák kisfiukat. Az anyáról később megírták, hogy kórházi kezelésre szorult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!