Külföld

2010.05.02. 04:48

Gépkocsiba rejtett pokolgépet találtak a New York-i Times Square-en

New York - Pokolgépet találtak rendőrök szombat este a New York-i Times Square környékén egy parkoló gépkocsiban, a hatóságok lezárták és kiürítették a környéket.

MTI

A New York-i rendőrség szerint egy rendőr felfigyelt arra, hogy füst jön ki egy parkoló terepjáróból. Egyes hírek szerint a jármű meggyulladt, és szemtanúk állítólag látták, amint egy ember sietve hagyja el az égő Nissan Pathfindert. A helyszínre érkező tűzszerészek propángázos tartályokat, állítólag benzines kannát és ismeretlen eredetű port, illetve időzítő berendezést is találtak az autó hátsó ülésén.

Paul Browne, New York-i rendőrség szóvivője úgy fogalmazott, hogy "szemlátomást autóbombával" van dolga a hatóságoknak. A tűzszerészek most hatástalanítják a robbanószerkezetet.

A hatóságok lezárták a nagyváros szívében található, turista látványosságnak számító zsúfolt tér környékét, és más robbanószerkezetek után kutatnak. A közúti forgalmat elterelték, járókelőket sem engednek a helyszínre. A rendőrség kiürített több lakóházat és irodaépületet.

Tavaly december végén is kiürítették rövid időre Times Square környékét egy parkoló zárt kisteherautóban hagyott gyanús csomag miatt, de akkor a riadó vaklármának bizonyult.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!