Külföld

2012.02.22. 08:10

Fotók: börtönlázadás tört ki Indonéziában

Indonézia - A Kerobokan börtön épületében börtönlázadás tört ki az indonéziai Bali szigetén.

MTI/EPA

Több száz rendőr és katona szerda reggel megostromolta a börtönt, hogy véget vessen a rendbontásnak. Szemtanúk szerint a rendőrroham idején negyedórán át fegyverropogás hallatszott a fegyintézetből.

A körülbelül 300 főre méretezett kerobokani börtönben 1200 fegyenc tölti büntetését, és van köztük mintegy hatvan külföldi (ebből 12 ausztrál) állampolgár is, de a rendőrség szerint közülük senki sem sebesült meg. A fegyintézet mintegy tíz kilométerrel északra áll Kuta városától, amely külföldi turisták közkedvelt üdülőhelye.

A harc kedd éjjel tört ki, amikor bentlakók rátámadtak egy őrposztra a bejárat közelében, menekülésre késztetve a foglárokat. A rendőrök először azt közölték, hogy lábon lőttek három rabot, amikor szembekerültek a botokat lengető és kődobáló foglyokkal, később viszont azt mondták, hogy csak a levegőbe adtak le figyelmeztető lövéseket.

Egy óra múltán a rendőrség bejelentése szerint helyreállt a rend, újabb egy órával később azonban - szintén rendőri közlés szerint - több elítélt volt látható a börtön egy másik részének őrtornyában, akik azt skandálták, hogy "Éljenek Kerobokan foglyai!".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!