Külföld

2013.03.27. 17:48

Eurót hamisító bandára csapott le a horvát rendőrség

Ötveneurósokat hamisító bűnözői csoportot leplezett le a horvát rendőrség az Europollal együttműködve - adta hírül szerdán a zágrábi média.

MTI

A hatóságok kilenc hónapja kísérték figyelemmel a bandát, amely Bjelováron nyomtatta a hamisított bankjegyeket. A csoport mind a 12 tagja visszaeső bűnöző, közöttük az a férfi is, akit akciófilmbe illő autósüldözés után vettek őrizetbe a hatóságok a horvát fővárosban. Menekülés közben a férfi kézigránátot dobott üldözőire, de nem biztosította ki a gránátot. A nemzetközi akció során a hatóságok összesen 180 ezer euró "értékű" hamis bankjegyet foglaltak le. Rendőrségi források szerint Európában évente félmillió hamisított bankjegyet fedeznek fel, Horvátországban tavaly 1145 hamis bankjegyet foglaltak le - közölte a horvát közszolgálati rádió és televízió (HRT), de nem közölte, hogy a bankjegyek milyen "értéket" képviseltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!