Külföld

2012.11.14. 09:52

Erőszakos tüntetések Nápolyban: megbénult a közlekedés (videóval)

Nápoly - Olasz-német miniszteri találkozó ellen tüntettek Nápolyban munkanélküliek és diákok.

LiveInfo

Erőszakos tüntetéses övezték azt az olasz-német találkozót, ahol ifjúsági munkanélküliség elleni intézkedésekről tárgyaltak. Elsa Fornero olasz és Ursula von der Leyen német munkaügyi miniszter, valamint Francesco Profumo olasz oktatási miniszter egy közös képzési kezdeményezést vitattak meg. A találkozón arról tárgyaltak, hogy milyen intézkedésekkel mozdítható elő a fiatalok bevonása a munka világába, illetve aláírtak egy megállapodást, mely 50 millió eurót irányoz elő szociális intézkedésekre.

Az épület elé körülbelül ezer tüntető diák és munkanélküli vonult, akik megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat. A demonstrálók kövekkel, üvegekkel és benzines palackokkal dobálták a rendőröket, akik ezt könnygázzal viszonozták. Az akcióban néhány rendőr megsérült és több tüntetőt is előállítottak. Az erőszakos demonstráció miatt Nápoly belvárosában kaotikus állapotok alakultak ki, a közlekedés megbénult.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!