Külföld

2009.10.04. 12:01

Elton John afrikai kisgyereket fogadna örökbe

London - Afrikai kisgyermek örökbefogadásának gondolatával foglalkozik Sir Elton John, miután hasonló próbálkozása Ukrajnában nem járt sikerrel.

MTI

A pop-rock egy legnagyobb világsztárja és partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer a múlt hónap elején együtt tettek látogatást egy ukrajnai gyermekotthonban, ahol egy 14 hónapos kisfiú, Lev azonnal belopta magát a veterán zenész szívébe.
   

Az ukrán törvények azonban több okból is lehetetlenné tették a kisfiú örökbefogadását. A 62 esztendős Sir Elton egyrészt túl idősnek bizonyult ehhez - a helyi jogszabályok alapján a korkülönbség a nevelőszülő és a gyermek között nem lehet több 45 évnél -, ráadásul Ukrajnában nem adható örökbe kisgyermek meleg párnak.
   

A veterán zenész és partnere most - a The Sunday Telegraph, a legnagyobb vasárnapi brit konzervatív vasárnapi lap beszámolója szerint - Afrikában nézett körül.
   

David Furnish az újság pletykarovatának - az ország megnevezése nélkül - elmondta: találtak is egy kisfiút, akit szívesen örökbe fogadtak volna, de aztán erről lemondtak, mert kiderült, hogy a gyermeknek még él a nagymamája, és testvérei is vannak.
   

"Nem lett volna helyes elszakítani a családjától" - indokolta a döntést Sir Elton partnere.
   

Elton John 2005 decemberében kelt egybe párjával, élve azzal a nem sokkal korábban megteremtett brit törvényi lehetőséggel, amelynek alapján a homoszexuális párok úgynevezett "polgári partneri viszonyra" léphetnek egymással.
      

A kapcsolatukat ily módon hivatalossá tévő azonos nemű párokat a brit jogszabály - a házastársakhoz hasonlóan - egymás hozzátartozóinak ismeri el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!