Külföld

2008.10.26. 15:44

Előrehozott választások Izraelben

<b>Izrael</b> - Beszünteti az új izraeli kormánykoalíció megalakítását célzó tárgyalásokat <i>Cipi Livni</i> külügyminiszter, a fő kormánypárt, a Kadima új elnöke, és előrehozott parlamenti választások kiírására tesz javaslatot az államfőnek.

nincs nev

Cipi Livni a korrupcióval gyanúsított Ehud Olmert miniszterelnök szeptember 20-ai lemondása után, 22-én kapott kormányalakítási megbízást. Az erre törvényesen megszabott 28 nap hétfőn járt le, ezért Livni további két hetet kért és kapott a feladatra az elnöktől. Mostanra viszont a parlamenti többség létrehozásának esélyei nagyban csökkentek, ezért kérhette Livni az előrehozott választásokat. 

A jövő februárban megrendezendő előrehozott választásokkal minden bizonnyal meghiúsul az a remény, hogy a zsidó állam még George Bush amerikai elnök mandátumának januári lejárta előtt békét köt a palesztinokkal - írja a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!