Külföld

2011.09.30. 08:16

Elfogták Kadhafi szóvivőjét

Szirt - A Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmát megdöntő erők elfogták csütörtökön az ország északi részén a bukott ezredes szóvivőjét.

MTI

A hírt a győztes népfelkelés vezető testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) az egyik katonai parancsnoka közölte, és egy másik katonai vezető megerősítette.
Músza Ibrahímot Kadhafi szülővárosa, Szirt közelében fogták el, a fővárostól, Tripolitól 360 kilométernyire keletre. Az elmúlt hetekben az ÁNT berkeiből még azt lehetett hallani, hogy a szóvivő - és Kadhafi - a fővárostól 170 kilométerre délkeletre fekvő Bani-Valídban van.

A parancsnokok hangsúlyozták, hogy "miszrátai forradalmárok" fogták el a volt szóvivőt. Miszráta városa Szirttől nyugatra fekszik, szintén a Földközi-tenger partján.
Kadhafi szóvivője állítólag nőnek volt öltözve, de ezt az értesülést egyelőre nem erősítették meg.
Músza Ibrahím azóta szökésben volt, hogy a felkelők augusztus végén elfoglalták Tripolit. A szóvivő a múlt héten még az ellenállás folytatására buzdította Kadhafi megmaradt híveit az ar-Raj szíriai tv-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!