11°
21°
10°

Elfogták az Iszlám Állam egyik pénzügyi vezetőjét

Elfogták az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet iraki pénzügyekért felelős vezetőjét Ramádiban, írta az iraki hadsereg közleményére hivatkozva az MTI.

A szélsőséges vezetőt, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, a város polgárai ismerték fel, és a hollétéről szóló értesüléseket átadták az iraki katonáknak. A közlemény kitért arra is, hogy a terrorista a helyi lakosság közt elvegyülve próbált kijutni Ramádiból a várost elhagyókkal együtt. Az iraki hadsereg adatai szerint Ramádi felszabadítását követően a városközpontból több mint 300 embert mentettek ki. Ezek az emberek a kormányzati komplexumért zajló harc alatt a környező lakónegyedekben bújtak meg. Az iraki kormányerők hétfőn jelentették be, hogy “teljesen felszabadították” Ramádit, a nyugat-iraki Anbár tartomány székhelyét az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellenőrzése alól, azonban a hadsereg illetékesei szerint a dzsihadisták a város kisebb elszigetelt pontjain még kitartanak. Haider al-Abádi iraki kormányfő a nap folyamán a visszafoglalt városba látogatott – jelentette az iraki állami televízió. A miniszterelnök egy vezető katonai tisztségviselő társaságában helikopteren érkezett a Ramádi déli részén lévő Anbár egyetemi épületegyüttes területére, ahol a város visszafoglalását vezető katonai parancsnokokkal készül találkozni. Abádi később Twitter-bejegyzésében maga is megerősítette ramádi látogatását. A Bagdadtól nyugatra található iraki tartományi főváros májusban került az IÁ szélsőségeseinek kezére.


Legolvasottabb

1
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
2
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
3
Baleset történt a Vasmű úton!
4
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
5
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
Duplázzon, mi felezünk!
Balla Tibor
Közös akciót indítottak a város kulturális intézményei
időjárás / 55 másodperce
Még örülhetünk picit a jó időnek
A sűrű köd miatt viszont több megyére figyelmeztetést adtak ki.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
téli napfürdő / 2 órája
Ha így szoláriumozik, nem kell félnie a szarkalábaktól
MLSZ / 2 órája
Szélesi Zoltán lett a megbízott szövetségi kapitány
betörtek egy bankba / 2 órája
Vaddisznók támadtak egy pénzintézmény alkamazottaira
EU-csúcs / 2 órája
Orbán Viktor: bizonyos ügyekben aggasztó az álláspontok különbözősége Brüsszellel
Következő lépés a Mars / 3 órája
Mesterséges intelligencia minisztérium nyílt Dubajban
tudatos mimika / 3 órája
Az Ön kutyája is szokott bánatosan bámulni?