Külföld

2012.11.15. 09:28

Eldurvultak a tüntetések Spanyolországban (videóval)

Erőszakba torkollottak szerdán több dél-európai országban a megszorítások elleni tüntetések. Összecsapások voltak Spanyolországban, Portugáliában és Olaszországban is.

LiveInfo

Madridban a tüntetők szemeteskukákat gyújtottak fel, Barcelonában pedig rendőrautókat. Mindkét nagyvárosban erőszakba torkollottak a tüntetések, a rohamrendőrök gumilövedékekkel és könnygázzal oszlatták a randalírozó tömeget, a tüntetők válaszul fáklyákat és egyéb tárgyakat dobáltak a rendőröknek. Az összecsapások után összesen több mint 140 embert vettek őrizetbe. A demonstrálók és a rendőrök közötti összecsapásokban körülbelül hetvenen sérültek meg.

 

 

 

Munkavállalók milliói léptek sztrájkba szerdán Európa több országában a kormányok megszorító intézkedései ellen tiltakozva. Spanyolországban és Portugáliában általános sztrájk volt. A görög, az olasz, a francia és a belga szakszervezetek többórás munkabeszüntetésre szólították fel tagjaikat az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) október 17-i felhívására, miszerint november 14. legyen akció- és szolidaritási nap, sztrájkokkal, demonstrációkkal, gyűlésekkel.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!