Külföld

2012.02.08. 16:47

Együttműködött a Moszaddal a szlovák belügyminiszter?

Egy állítólag titkosszolgálati forrásokból származó dokumentum szerint, amely szerdán jelent meg a www.lipsic.net internetes honlapon, a szlovák katonai elhárítás ügynöke volt Daniel Lipsic jelenlegi belügyminiszter. Lipsic ezt azonnal tagadta.

MTI

A titkosszolgálati akta formai jegyeit magán viselő dokumentum szerint Daniel Lipsicet a múlt század kilencvenes éveiben, sorkatonai szolgálata idején szervezte be a katonai elhárítás.

Az állítólag "Zöldfülű" fedőnéven tevékenykedő ügynök feladatai közé tartozott volna hivatásos katonák, valamint egy katonai létesítmény civil alkalmazottainak megfigyelése. Az iratokban utalás található arra is, hogy Lipsic kapcsolatokat tartott fenn az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egy ügynökével.

Az internetes oldalon az Anonymous hackercsoport logója látható, amely a Gorilla-botrány miatti tiltakozásként nemrégiben több közintézmény webes felületét tette átmenetileg használhatatlanná.

A honlapon az említett dokumentum mellett egy másik irat is megjelent. Ez egy bizonyos Aron Shavivval foglalkozik, akit 2011-ben tanácsadóként foglalkoztatott a közlekedési minisztérium. A közlekedési tárca vezetője, Ján Fígel a Kereszténydemokrata Mozgalom első embere, tagja Daniel Lipsic is. Aron Shaviv a médiákban megjelent információk szerint korábban a Moszad ügynöke volt.

Daniel Lipsic szerdán egy sajtóértekezleten tagadta az információkat. Azt mondta, hogy az interneten megjelent dokumentumok valótlanok, csupán egy a személyének lejáratását célzó próbálkozás részei, amelyet mögött vélhetően volt titkosszolgálati ügynököket kell keresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!