Külföld

2010.02.23. 13:02

Durva pedofil botrány! Alig egyéves gyerekeket molesztált az orvos

Az amerikai Delaware államban vádat emeltek kedden egy pedofil gyermekorvos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy legalább 471-szer követett el szexuális visszaélést pácienseivel szemben.

MTI

A nyomozás megállapításai szerint az 56 éves Earl B. Bradley 1998 óta sorozatosan zaklatta pácienseit, akik közül többen még egyévesek sem voltak. Erőszakos cselekedeteit videóra vette; a nyomozók eddig több mint 13 órányi ilyen felvételt találtak. Ez az ügy lehet a legsúlyosabb egyénileg elkövetett zaklatási ügy az Egyesült Államok történetében.

Bradleyt még decemberben tartóztatták le, óvadékát 2,9 millió dollárban állapították meg, orvosi engedélyét véglegesen visszavonták. Az ügyészség mintegy 3100 levelet küldött szét az orvos rendelőjében megfordult pácienseknek, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal, és esetleges panaszaik befogadása mellett lelki tanácsadást is ígért számukra.

A férfi jogi képviselője szerint a tárgyaláson a legfontosabb vitatéma Bradley elmeállapotának minősítése lesz. A vádemelés bejelentésekor, a kisgyermekek ellen elkövetett sorozatos nemi erőszakról beszélve, az államügyész nem tudta visszatartani könnyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!