Külföld

2010.01.12. 11:40

Drámai mentési akció Bajorországban: 60 utas lebegett a magasban (frissítve)

Szerencsés véget ért egy drámai mentési akció kedd kora délután a felső-bajorországi Brauneck síterületen, ahol műszaki hiba miatt hirtelen leállt egy drótkötélpálya.

MTI

A leállás nem sokkal 10 óra után történt Lenggries és Bad Tölz között, és a gondolákban több mint 2 órán keresztül 60 utas lebegett a magasban.
   
A hatóságok több mint 100 fős mentőosztagot vezényeltek a helyszínre, miután képtelen voltak újra mozgásba hozni a gondolákat. Értesülések szerint az utasok között meglehetős pánik tört ki, ezért a hatóságok helikopterekkel láttak neki a mentésnek. A gondolák a drótkötél-pályán vesztegelve mintegy 50 és 20 méter közötti magasságban voltak a földtől.
   
A mentés csaknem három órán keresztül tartott, és délután 1 óráig mind a 60 utast kiszabadították a kényszerű fogságból. Túlnyomó többségüket helikopterekkel, néhányukat a tűzoltók segítségével "evakuálták" a magasból, és a hírek szerint a különös kalandot valamennyien sértetlenül megúszták.
   
Szakértők szerint a mentőosztag kiváló munkát végzett, amit az is magyaráz: a hegyi mentők állandó készültségben vannak, és a legkülönbözőbb mentési akciókra is alaposan felkészültek.
   
A műszaki hiba oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!