Külföld

2009.04.28. 07:29

Döbbenet: Lefejezte unokáját a jobb termésért

Újdelhi - Babonás szokásaitól vezérelve a jobb termés reményében lefejezte tízéves lányunokáját egy földműves India északi, Orisza államában - számolt be hétfőn az IANS indiai hírügynökség.

nincs nev

A férfi növénymagokkal keverte el a kislány vérét, majd egy hindu szokás szerint szerencsésnek gondolt napon elvetette a magokat - számolt be a rendőrség. "Egy szobában fejszével vágta le a kislány fejét, amikor senki sem tartózkodott otthon. Aztán egy edénybe gyűjtötte az unokája vérét" - tették hozzá. A tettét beismerő férfit a falu lakói adták át a biztonsági erőknek.
   
Indiában évszázadokra visszanyúló hagyománya van az istenek e módon történő kiengesztelésének, vidékről szórványosan még mindig érkeznek hírek ilyen áldozatokról. Néhány éve Oriszában két fiát áldozta fel egy pár, akik áldozatukért cserébe jólétet és szerencsét reméltek. A múltban Uttar Pradés, valamint Dzsammu és Kasmír államokból is érkeztek hírek emberáldozatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!