Külföld

2013.10.08. 12:43

Csaknem 18 millió forint értékű emlékérme is készül György herceg keresztelőjére

Ötvenezer font (18 millió forint) értékű érme is lesz azok között az emlékérmék között, amelyeket György herceg október 23-i keresztelőjének alkalmából bocsát ki a Királyi Pénzverde.

MTI

Az idén július 22-én született királyi sarj tiszteletére legyártandó érmekészletben a legolcsóbb darab 13 fontot, a legdrágább 50 ezer fontot fog érni, a 22 legértékesebb példány egyenként egy kilogramm tiszta aranyat tartalmaz majd - közölte a BBC online hírszolgáltató.

A Királyi Pénzverde illetékesei elmondták: az ezüst és arany változatban is vert érmék elülső oldalát II. Erzsébet angol uralkodó, György herceg dédnagymamájának képmása fogja díszíteni, a hátoldalon pedig a királyi keresztelők egyik szimbólumának számító liliomok és hárfán játszó angyalok lesznek láthatóak. 

Nagy-Britanniában hagyománynak számít, hogy a királyi család jeles eseményeinek alkalmára emlékérméket bocsátanak ki, ugyanakkor most fordul elő először, hogy a gesztust a keresztelővel kötik össze.

Az ifjú herceget - Vilmos Cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő elsőszülött gyermekét - Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága kereszteli meg a Szent James-palota királyi kápolnájában.
Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg után György az Egyesült Királyság trónjának harmadik számú várományosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!