Külföld

2016.02.02. 13:04

Brazília a zika-vírus miatt nem ajánlja a terhes nőknek az olimpiát

A masszívan szaporodó zika-vírus miatt Brazília nem ajánlja a terhes nőknek, a Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő olimpiai bajnokságot.

Thimm Andreas

A gyógyszeripari vállalatok elkezdték a szükséges védőoltás kifejlesztését. A látogatók és a sportolók semmit sem kockáztatnak Brazíliában - mondta Dilma Rousseff brazil elnök, azonban "a terhes nőknek nyilvánvalóan nem tanácsos kockázatot vállalni." - tette hozzá. A játékok lemondását azonban teljesen kizárta a diplomata.

A sportesemény, a tervek szerint augusztus 5-én kezdődik. A hivatalos utazási figyelmeztetéssel a kormány a globális egészségügyi vészhelyzetre reagált, amelyet az Egészségügyi Világszervezet a zika vírus gyors terjedése miatt adott ki.

A WHO szerint térbeli és időbeli összefüggés van a vírus és az emberi csecsemőknél fellépő koponyafejlődési rendellenességek között. Az összefüggés tudományos bizonyítékait azonban még nem találták meg .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!