12°
19°
10°

Brazília a zika-vírus miatt nem ajánlja a terhes nőknek az olimpiát

A masszívan szaporodó zika-vírus miatt Brazília nem ajánlja a terhes nőknek, a Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő olimpiai bajnokságot.

A gyógyszeripari vállalatok elkezdték a szükséges védőoltás kifejlesztését. A látogatók és a sportolók semmit sem kockáztatnak Brazíliában – mondta Dilma Rousseff brazil elnök, azonban “a terhes nőknek nyilvánvalóan nem tanácsos kockázatot vállalni.” – tette hozzá. A játékok lemondását azonban teljesen kizárta a diplomata.

A sportesemény, a tervek szerint augusztus 5-én kezdődik. A hivatalos utazási figyelmeztetéssel a kormány a globális egészségügyi vészhelyzetre reagált, amelyet az Egészségügyi Világszervezet a zika vírus gyors terjedése miatt adott ki.

A WHO szerint térbeli és időbeli összefüggés van a vírus és az emberi csecsemőknél fellépő koponyafejlődési rendellenességek között. Az összefüggés tudományos bizonyítékait azonban még nem találták meg .


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
55 év
Új albummal jubilál az Omega
Időjárás / 38 perce
Vasárnap is elkél az esernyő!
Esős, borús lesz a vasárnap. Az Adrián is.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Német választások / 3 órája
Utolsó pillanatig kampányoltak a német pártok
Női röplabda-Eb / 3 órája
Játszmát nyert, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott
kettős állampolgár / 4 órája
Colin Firth olasz állampolgár lett
fellebbezési folyamat / 4 órája
A londoniak ragaszkodnak az Uberhez
Katalán népszavazás / 5 órája
Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett
Premier League / 5 órája
Nyert a Manchester City és a United is