11°
10°

Borzalmas baleset Ausztriában: hídpillérbe csapódott az állatszállító az A4-es autópályán

Hídpillérbe csapódott egy állatszállító nyergesvontató az A4-s autópályán Fischamend környékén, a Magyarország felé vezető oldalon. A balesetben a sofőr meghalt, 30 állat pedig elpusztult, a karambolt valószínűleg durrdefekt okozta, írja az einstazdoku.at és az ORF.

A fischamendi tűzoltókat riasztották a balesethez csütörtök éjjel, írja az einsatzdoku.at tűzoltósági portál. Már a vonulásnál közölték a lánglovagokkal, hogy állatszállító szenvedett balesetet és számos állat elszabadult az autópályán. A helyszínre érkezőket borzalmas látvány fogadta: a borjakat és szarvasmarhákat szállító jármű ismeretlen okból letért az útról, 150 méter hosszan a középső betonfalat súrolva haladt tovább, aztán bedöntötte az elválasztót.


A nyergesvontató belecsapódott a hídpillérbe Fotó: einsatzdoku.at/Lechner

Ennek következtében a nyergesvontató felemelkedett, a vezetőfülke pedig frontállisan belecsapódott a sztráda felett átívelő híd pillérjébe. Az ütközés ereje szétszakította a kabint, amelynek a roncsai az oszlophoz illetve az alagút tetejéhez szorultak. A sofőr életét a gyorsan kiérkező mentőorvos már nem tudta megmenteni, az 52 éves tiroli férfi a helyszínen elhunyt.

A kocsin szállított állatok közül 30 pusztult el, néhány elszabadult és teljes pánikban az úttesten kóborolt, ezért a rendőrség mindkét irányban lezárta az A4-es autópályát. Végül húsz szarvasmarhát tudtak elszállítani egy másik teherautóval, a súlyosan sérült állatok közül többet el kellett altatnia a helyszínre érkező állatorvosnak. Az ORF úgy tudja, hogy a helyszínelés során defektekre utaló nyomokra bukkantak – a jármű bal első kereke durrant ki. Ezt erősítette meg egy szemtanú is, aki szerint a teherautó “beszitált” és sodródni kezdett. 

A baleset után közvetlenül érkező személyautókat a rendőrség saját sávjukban folyamatosan visszafordította, a teherkocsikat 2 órával a karambol után engedték át a baleset helyszínén. A hírek szerint a sztráda érintett szakasz a délelőtti órákig zárva volt. (Einsatzdoku, ORF)


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
4
Baleset történt a Vasmű úton!
5
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
karmolt és harapott
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 25 perce
Szépüljön természetesen!
A kozmetikai termékekben készítése során gyakran használnak gyógynövénykivonatokat, hiszen szépítő, regeneráló hatásuk régóta ismert.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
hajnali edzés / 43 perce
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 52 perce
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László
megállapodás / 1 órája
Rekordösszegű kártérítés a Veszprémnek, Pálmarsson Barcelonába igazolt
Teszt / 1 órája
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 1 órája
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
MENYHÁRT FERENC ÉS ZSIROS MÁRIA
sporttöri / 3 órája
Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztünk az 1956-os olimpián