Külföld

2016.02.11. 15:30

Borzalmas baleset Ausztriában: hídpillérbe csapódott az állatszállító az A4-es autópályán

Hídpillérbe csapódott egy állatszállító nyergesvontató az A4-s autópályán Fischamend környékén, a Magyarország felé vezető oldalon. A balesetben a sofőr meghalt, 30 állat pedig elpusztult, a karambolt valószínűleg durrdefekt okozta, írja az einstazdoku.at és az ORF.

A fischamendi tűzoltókat riasztották a balesethez csütörtök éjjel, írja az einsatzdoku.at tűzoltósági portál. Már a vonulásnál közölték a lánglovagokkal, hogy állatszállító szenvedett balesetet és számos állat elszabadult az autópályán. A helyszínre érkezőket borzalmas látvány fogadta: a borjakat és szarvasmarhákat szállító jármű ismeretlen okból letért az útról, 150 méter hosszan a középső betonfalat súrolva haladt tovább, aztán bedöntötte az elválasztót.


A nyergesvontató belecsapódott a hídpillérbe Fotó: einsatzdoku.at/Lechner

Ennek következtében a nyergesvontató felemelkedett, a vezetőfülke pedig frontállisan belecsapódott a sztráda felett átívelő híd pillérjébe. Az ütközés ereje szétszakította a kabint, amelynek a roncsai az oszlophoz illetve az alagút tetejéhez szorultak. A sofőr életét a gyorsan kiérkező mentőorvos már nem tudta megmenteni, az 52 éves tiroli férfi a helyszínen elhunyt.

A kocsin szállított állatok közül 30 pusztult el, néhány elszabadult és teljes pánikban az úttesten kóborolt, ezért a rendőrség mindkét irányban lezárta az A4-es autópályát. Végül húsz szarvasmarhát tudtak elszállítani egy másik teherautóval, a súlyosan sérült állatok közül többet el kellett altatnia a helyszínre érkező állatorvosnak. Az ORF úgy tudja, hogy a helyszínelés során defektekre utaló nyomokra bukkantak - a jármű bal első kereke durrant ki. Ezt erősítette meg egy szemtanú is, aki szerint a teherautó "beszitált" és sodródni kezdett. 

A baleset után közvetlenül érkező személyautókat a rendőrség saját sávjukban folyamatosan visszafordította, a teherkocsikat 2 órával a karambol után engedték át a baleset helyszínén. A hírek szerint a sztráda érintett szakasz a délelőtti órákig zárva volt. (Einsatzdoku, ORF)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!