Külföld

2008.10.01. 05:02

<b>Kína már az Olimpia alatt tudott a melaminbotrányról?</b>

<b>Kína</b> - Kínai újságírók szerint a hatóságok már hónapok óta tudtak a melaminnal szennyezett tejtermékekről, ám a pekingi Olimpia miatt inkább elhallgatták a botrányt.

nincs nev

Csak szeptember közepén került nyilvánosságra a melaminnal szennyezett termékek ügye, annak ellenére, hogy több újságíró is tudott a dologról. Az egyik dél-kínai lap szerkesztője blogján azt írta, hogy egyik riportere már júliusban feszegette, hogyan betegedhetnek meg a csecsemők a tejportól, de nem bízhatta meg azzal, hogy járjon utána az ügynek - írja a Hírszerző. 

A szennyezett tejportól eddig legalább 53 ezer csecsemő betegedett meg, négyen pedig meghaltak. A ragasztó- és műanyaggyártásban használt melamint azért adták tejporokhoz és tejtermékekhez, hogy fehérjében dúsnak tűnjön a készítmény. A melaminnal szennyezett termékek rendszeres fogyasztása vesekövet okoz, ami leginkább csecsemők és kisgyerekek számára veszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!