Külföld

2012.03.01. 21:47

Betiltották a Jézus Krisztus Szupersztárt

Keresztényietlennek és szentségtörőnek minősítették Fehéroroszországban a Jézus Krisztus Szupersztár című darabot, ezért betiltották.

MTI/dpa

Az autoriter rezsim irányítása alatt álló volt szovjet tagköztársaságban számos ortodox hívő emelt szót az ellen, hogy be akarták mutatni a rockoperát. A helyi sajtó szerint több városban is hevesen panaszkodtak a darabra.

Andrew Lloyd Webber brit komponista 1971-ben bemutatott darabja szentségtörés, mert együttérzésre méltó figuraként mutatja be az áruló Júdást - derült ki egy Mogiljov városában közzétett nyílt levélből.

A Jézus Krisztus Szupersztár már a szovjet időkben is tiltólistán szerepelt. A darab a hippikorszak szellemében mutatja be Jézus szenvedéstörténetét.

Fehéroroszországban rendszeresen az "erkölcscsőszök" látókörébe kerülnek ellentmondásos művészi alkotások és események. Így volt ez többek közt akkor is, amikor egy kulturális tanács meg akarta akadályozni a Rammstein német együttes fellépéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!