Külföld

2010.01.27. 13:34

Betiltanák az egész testet takaró női ruhadarabokat

A francia példa nyomán az olasz hatóságok is fontolóra veszik, hogy betiltsák az egész testet takaró női ruhadarabok viselését. A britek nagy többsége is ellenzi az ilyen női iszlám öltözetek viselését, ám a kormány nem szólna bele az egyének öltözködésébe.

MTI

A francia példa nyomán az olasz hatóságok is fontolóra veszik, hogy betiltsák az egész testet takaró női ruhadarabok viselését. Erre utal, hogy a nőpolitikáért felelős miniszter egy szerdai sajtónyilatkozatában a nyilvános helyeken viselt öltözéket szabályozó törvény felülvizsgálatáért emelt szót. Mara Carfagna síkraszállt azért, hogy a törvény egyértelműen mondja ki: a nyilvánosság előtt nem lehet olyan viseletben megjelenni, amelyen csak a szemek előtt van keskeny rés. (Ez a női ruha az úgynevezett nikáb.)

A britek nagy többsége ellenzi a burkaviseletet

A britek nagy többsége ellenzi az olyan női iszlám öltözetek nyilvános viselését, amelyek az arcot vagy az egész testet eltakarják, ugyanakkor azt sem akarják, hogy a kormány bármilyen módon beleszóljon az egyének öltözködésébe.

Az Angus Reid közvélemény-kutató cég szerdán nyilvánosságra hozott országos felmérése szerint a válaszadók a legnagyobb - több mint 70 százalékos - arányban a burka viseletét utasítják el. A burka a teljes testet és a fejet is takarja; viselője rendszerint csak a szeme előtt lévő, sűrű szövésű hálón át lát ki.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!