Külföld

2010.03.05. 07:51

Belehalt sérüléseibe a Pentagonnál lövöldöző férfi

Washington - Belehalt sérüléseibe péntek hajnalban az a férfi, aki lőfegyverrel megtámadott két rendőrt a washingtoni védelmi minisztériumnál - közölte egy amerikai igazságügyi orvos szakértő.

MTI

Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka szerint a férfi be akart menni a minisztérium épületébe, s amikor kérték tőle a belépőjét, előrántotta fegyverét, és lövöldözni kezdett. A Pentagon biztonsági emberei viszonozták a tüzet. A rendőrparancsnok szerint a férfi nagyon higgadtan viselkedett, arcán izgalomnak vagy más érzelemnek nem látszott nyoma. 


Annak a metróállomásnak az irányából érkezett, amely közvetlenül a védelmi minisztérium mellett van. Az emberek az állomás felől akadálytalanul meg tudják közelíteni a minisztérium  főbejáratát, de engedély nélkül nem tudnak belépni az épületbe az ellenőrzőpontok miatt.
    
Az incidens után azonnal lezárták a Pentagon ötszög alapú épületének összes bejáratát, illetve a szóban forgó metróállomást is. A földalatti közlekedett mindkét irányban, de egy ideig megállás nélkül áthaladt a Pentagon nevű állomáson. Később a minisztérium zárlatát feloldották, csak a főbejáratot nem nyitották meg, ahol az incidens történt.
    
A férfi halálhírét megelőzően közölte a rendőrség, hogy gyanújuk szerint a támadásnak van egy másik szereplője is, de egyelőre nem mondtak róla többet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!