21°
10°

Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből

Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből kedden, a zn.ua ukrán hírportálnak nyilatkozva a szakadárok által ostromlott városból.

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Az ukrán fegyveres erők 128-as dandárjának “Huszár” becenevű tisztje telefonon azt mondta, hogy a szakadárok bekerítették a várost, és folyamatosan lőnek. Kijelentette, hogy az ukrán katonák nem tudnak saját erőből kitörni onnan, tüzérségi támogatásra lenne szükségük kívülről, vagy a légi erőt kellene bevetni.

Azt mondta, hogy a lőszerkészleteik már csak fél napra elegendőek. “Egy tarackágyú harc közben egy nap alatt 200 lövedéket is elfogyaszt. Hozzánk pedig csak 4-5 autó érkezett meg utánpótlással, és egy járművön mindössze 160 lövedék fér el” – mondta. 

A tiszt azt mondta, hogy már ötödik napja gyakorlatilag körbe van véve Debalceve, szemben azzal, amit az ukrán hadvezetés nyilvánosságra hozott. Szavai szerint csak egy keskeny út maradt, amin keresztül ukrán csapatok megpróbáltak áttörni hozzájuk, de járműveiket tűz alá vették, és többet megsemmisítettek a szakadárok.

A városba vezető utat aláaknázták, elfoglaltak egy stratégiai magaslatot, ahonnan az utat lövik – mondta, hozzátéve, hogy előző éjjel egy öt járműből álló ukrán konvojt megsemmisítettek, mindössze hét katona élte túl a támadást.

Azt is mondta, hogy gyakorlatilag már az egész várost ellenőrzésük alá vonták a szakadárok, és legalább húsz katona sebesült meg az elmúlt egy nap alatt Debalcevében és környékén.


Legolvasottabb

1
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
2
Baleset történt a Vasmű úton!
3
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
készpénzkímélő megoldás
Bővült a bankkártya-elfogadóhelyek száma
A DH EGYPERCESE / 6 perce
Idilli kép keltette békesség avagy a lopás
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
késő nyár / 22 perce
Jó reggelt, Dunaújváros!
GALLAI PÉTER
SEBESSÉGELLENŐRZÉS / 51 perce
Itt számíthat traffipaxra pénteken Fejér megyében
police.hu
ereklyék / 1 órája
Elárverezik Elvis házát és Mary Poppins ernyőjét
avatás / 7 órája
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
baleset / 7 órája
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
police.hu
tizenegyedik forduló / 9 órája
Az FC Dabas hét meccs óta veretlen
Gróf András