Külföld

2009.01.14. 17:23

Az izraeli-palesztin háború az interneten és a valóságban

<b>Gáza, Izrael</b> - A gázai és az izraeli felek már csatároznak az interneten is: elindult köztük a propagandaháború a világhálón. A valóságban Gáza városában az izraeli szárazföldi alakulatok heves harcok közepette nyomulnak előre.

nincs nev

A valóságban a halottak száma palesztin oldalon már megközelíti az ezret. Izrael vesztesége 13 ember. 

Drámainak nevezte a gázai humanitárius helyzetet a Nemzetközi Vöröskereszt elnöke, miután szerdán hajnalban Gáza városában az izraeli szárazföldi alakulatok heves harcok árán folytatták előrenyomulásukat.

Az interneten úgy folyik a propagandaháború, hogy aktivisták meghackelik az oldalakat és a Facebook-on olyan csoportokat törölnek, ami nekik nem tetszik.  Veszélybe kerültek többek között amerikai katonai oldalak, a NATO, és izraeli bankok.

A hackercsoport az eredeti tartalom helyett csak egy jól ismert képet hagy fent a megváltoztatott oldalakon: egy gázai kisfiú követ dob egy izraeli tankra. A kép mellé üzenet is társul: "Amerika, Izrael, fejezzétek be a támadásokat! Átkozott nemzetek!"

Az izraeli oldal részéről a Facebook-on olyan felhasználók jelszavát törik fel, akiknek palesztin csoportja van. Tartalmaikat ezután tetszőlegesen változtatgatják - adta hírül a BBC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!