Külföld

2009.10.27. 10:51

Az évszázad betörése: hárommilliárd tűnt el egy lakásból

Moszkva - Egy moszkvai lakótelepi lakásból hatmillió dollárt és hétmillió eurót vittek el betörők - az esetet máris bűnügyi rekordnak és az évszázad betörésének minősítette a sajtó, mivel eddig hasonlóra sem volt példa nem csak a fővárosban, hanem az egész országban sem.

MTI

A betörést Moszkva Kuzminki kerületének egyik lakótelepi lakásában követték el. A lakást egy novoszibirszki jogász bérelte, s ő jelentette be hétfőn a rendőrségen a történteket. Mint mondta, hétvégére elutazott és a lakás üresen maradt, benne a két bőröndben lévő pénzzel. Ezt használták ki a betörők, hogy elvigyék a hatalmas összeget.
   
Egyelőre nem tudni, hogy a novoszibirszki jogász miért volt a fővárosban, miért volt nála ilyen hatalmas összeg készpénzben, mivel szándékozott foglalkozni Moszkvában, és hogy a betörők honnan tudhattak a pénzes bőröndökről. 
   
A rendőrség természetesen nyomozást indított az ügyben, de ennek során azt is igyekszik ellenőrizni, valóban ekkora összeget vittek-e el a bűnözők, s nem túlozza-e el a kárvallott az elszenvedett kár értékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!