Külföld

2009.04.20. 06:32

Az al-Kaida nem lát Obamában fantáziát: Amerika még mindig gyilkol

Washington - "Az új elnök, Obama semmit sem változtatott azon a képen, ahogyan Amerika a muzulmánokhoz és az elnyomottakhoz viszonyul" - jelentette ki Ajman az-Zavahri legújabb videoüzenetében.

nincs nev

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője szerint Barack Obama elnök hivatalba lépésével sem változott az Egyesült Államok hozzáállása a muzulmánokhoz.

"Amerika még mindig muzulmánokat gyilkol Palesztinában, Irakban és Afganisztánban". Az Egyesült Államok elrabolja javaikat, megszállja földjüket, és támogatja országaikban a tolvaj, korrupt és áruló vezetőket. "Következésképpen a probléma még korántsem oldódott meg. Sokkal inkább valószínű, hogy a jövőben csak súlyosbodni és eszkalálódni fog" - mondta Zavahri. 

A világhálóra vasárnap felkerült üzenetet egy iszlamista honlapokat figyelő központ, az amerikai székhelyű SITE Intelligence Group tette közé.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!