Külföld

2010.11.11. 09:29

Angelina Jolie november közepén Boszniában forgat

November közepén pár napra Boszniába költözik Angelina Jolie első rendezői filmjének stábja.

MTI

A produkció néhány jelenetét Szarajevóban és Varesben veszik fel november 17. és 21. között - közölte a boszniai média. Az információt a készülő film boszniai munkatársaihoz közeli forrás is megerősítette, ugyanakkor megjegyezte: a dátum annak függvényében még változhat, hogy miként haladnak az október eleje óta Budapesten és környékén forgatott film munkálatai.
    
A népszerű hollywoodi színésznő maga írta filmje forgatókönyvét is. Az Untitled Bosnian War Love Story (azaz Cím nélküli boszniai szerelmi történet) "munkacím" alatt jegyzett produkció az 1992-95 között lezajlott balkáni háború időszakában játszódik. A szinopszis szerint egy bosnyák lány és egy szerb férfi szerelméről szól, akik a háború előestéjén szeretnek egymásba, de a háború kitörése elválasztja őket. Legközelebb egy internáló táborban találkoznak, amelyben a lány fogoly, a férfi pedig az őrség tagja.
    
Jolie boszniai forgatási tervei a közelmúltban komoly helyi ellenállásba ütköztek, mivel egy bosnyák női szervezet, amely a háború női áldozatait képviseli, kiharcolta, hogy tagadják meg a produkciótól a forgatási engedélyt. A csoport ugyanis úgy értesült, hogy a filmben a muzulmán lány szerb megerőszakolójával esik szerelembe.
    
Az illetékes boszniai minisztériumhoz benyújtott forgatókönyv azonban eloszlatta a hivatal aggályait, és Jolie mégis zöld utat kapott a helyi forgatásokhoz. A rendező jelezte, hogy a boszniai munkák alatt találkozni akar a panaszt tevő női szervezettel, hogy személyesen is tisztázhasson velük minden félreértést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!