Külföld

2011.04.06. 08:22

Angelina Jolie a líbiai határhoz látogatott

Los Angeles - Líbia és Tunézia határára utazott Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa Hivatalának (UNHCR) jószolgálati nagyköveteként.

MTI

A világhírű színésznő kedden váratlanul érkezett a térségbe, ahol líbiai menekültekkel találkozott - tudatta az ENSZ hivatala.
   
A hollywoodi csillag fokozott nemzetközi segítséget kért a menekülteknek. "Nem apadhat el a segítség a határokat átlépő napi kétezer menekült felé" - fordult közleményben a nemzetközi közösséghez Angelina Jolie. 
   
A színésznő és élettársa, Brad Pitt közös alapítványa segéllyel támogatja a líbiai válság sebesültjeit és menekültjeit - derült ki soraiból. "Felszólítjuk a magánszemélyeket és a kormányokat, hogy nyújtsanak további segítséget" - fogalmazott a színésznő.
   
Angelina Jolie március elején Afganisztánba utazott, ugyanazt a menekülttábort kereste fel, ahol már 2008-ban járt egy alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!