Külföld

2011.07.26. 05:38

Alkut kötöttek Hollywooddal a chilei bányászok

London/Budapest - Hollywoodi szuperprodukció készül a tavaly 69 napra a föld alatt rekedt chilei bányászok történetéből, a film mögött a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere áll majd.

MTI

A híressé vált bányászok ígérete szerint semmi sem marad ki megpróbáltatásaik történetéből. "Ez az egyetlen hivatalos és engedélyezett film arról, hogy mit éltünk át a San José bányában" - fogalmazott a jogok eladását követően Juan Andres Illanes, a Los 33, azaz A harminchármak egyik tagja. "Sok minden van, amit még nem tudnak a történtekről" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap (http://www.telegraph.co.uk/).
   
A vájárokat ért szerencsétlenség filmfeldolgozásáról már azelőtt szárnyra kaptak hírek, hogy kimentették volna a 33 lent rekedt férfit. A bányászok Chile északi részén, az Atacama-sivatagban töltöttek 69 napot 700 méteres mélységben, felszínre hozatalukat becslések alapján egymilliárd ember követte nyomon a televíziók képernyői előtt.
   
Híresztelések szerint Brad Pitt is tárgyalt a sztori jogairól, de végül Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere kötött alkut a bányászokkal.
   
"Mint világszerte milliókat, engem is teljesen magával ragadott a copiapói mentés" - mondta Medavoy, aki Chilében gyerekeskedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!