Külföld

2009.05.24. 15:28

A Smer Orbán Viktor szombati nyilatkozatát bírálja

Prága, Pozsony - A legerősebb szlovák kormánypárt szerint "teljességgel elfogadhatatlan" Orbán Viktor szombati nyilatkozata, miszerint az európai parlamenti (EP) választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben, mert a Szlovákiában megválasztott összes képviselőnek Szlovákia érdekeit kellene képviselnie az EP-ben.

MTI

"Ténylegesen egy idegen ország állampolgárainak az alárendeléséről van szó" - reagált vasárnap Orbán szavaira Katarína Klizanová Rysová, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) szóvivője. 
    
"Ebben az értelemben veszélyes precedensről van szó Európában. A Magyar Koalíció Pártjának elsőként kellene elhatárolódnia ezektől a kijelentésektől és nyíltan leszögeznie, hogyha képviselői lesznek az Európai Parlamentben akkor azok az Európai Parlamentben mint a Szlovák Köztársaság állampolgárai fognak fellépni" - áll a Smer állásfoglalásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!