Külföld

2012.04.02. 16:56

A NOB is vizsgálja Schmitt plágiumügyét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) meg fogja vizsgálni a plágiumügyet, amely Schmitt Pál lemondásához vezetett, és megfontolja, tegyen-e bármilyen lépést a régi NOB-tag ellen - közölte hétfőn a lausanne-i székhelyű szervezet.

MTI

A NOB közölte: "be fogja kérni az üggyel kapcsolatos jelentéseket, tanulmányozni fogja azokat, majd fontolóra veszi, szükség van-e bármilyen lépés megtételére".

Schmitt Pál 1983 óta a NOB tagja, 2001-ben sikertelenül megpályázta a nemzetközi szervezet elnöki posztját. 1995-99 között a NOB alelnöke volt, 1995 óta a szervezet sport- és környezetvédelmi bizottságának elnöke.

Az AP emlékeztetett, Schmitt Pál az 1992-ben írt doktori disszertációja körüli botrány miatt kényszerült lemondani az államfői posztról. Kisdoktori címét a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta, miután megállapították, hogy a modernkori olimpiákról szóló dolgozatának nagyobbik részét két másik szerző munkájából másolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!