Külföld

2009.01.15. 19:59

A leghevesebb harcok voltak csütörtökön Gázában

<b>Gáza</b> - A gázai hadműveletek kezdete óta csütörtökön voltak a leghevesebb harcok. Az izraeli hadsereg megölte a Hamász-kormány belügyminiszterét. Lángokban állt az ENSZ gázai bázisa is.

nincs nev

Tisztázatlan, hogy mi miatt gyulladt ki az ENSZ gázai bázisa. Ehud Olmert Izraeli kormányfő bocsánatot kért, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a központ felől előzőleg lőtték az izraelieket. Nagyértékű gyógyszer- és élelmiszermennyiség veszett oda. 

Mindeközben az izraeli hadsereg megölte a Hamász-kormány belügyminiszterét. A palesztin szervezet jelezte, hogy bosszút áll a miniszter haláláért. 

Palesztin források szerint az iszlamista szervezet biztonsági vezetője és Gáza város katonai vezetője is életüket vesztették. 

A mai nap folyamatosan hallani lehett bombázásokat, sokak szerint ilyen heves támadások még nem voltak, mint csütörtökön. 

Kiderült, hogy kész elfogadni az egyéves tűzszüneti tervet a Hamász, ha Izrael egy héten belül kivonul a Gázai övezetből és megnyitja a harárokat - értesült az MR1 tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!