Külföld

2009.04.21. 18:42

A drogcsempészek erkölcskódexe

Mexikóváros - Egy magára valamit adó drogcsempész nem vedeli a szeszt, nem narkózik, s erkölcsös életet él - derült ki, miután a mexikói rendőrség lekapcsolta A család nevű bűnszövetkezet vezetőjét.

nincs nev

A 47 éves Rafael Cedenót szombaton tartóztatták le 43 bűntársával egy keresztelőn. A férfit riválisai meggyilkoltatásával, valamint fiatal lányok futtatásával gyanúsítják. 

Rafael Cedeno, a Michoacán szövetségi államban ügyködő drogkartell vezetője elmondta a rendőrségnek, hogy hétvégenként személyiségfejlesztő tréningeket tartott a tagoknak, akik e foglalkozásokon a bűnszövetkezet etikai normáival és morális elveivel ismerkedtek meg. 

A kurzusokon, amelyeken bűnözők ezrei vettek részt, vezetőjük azt sulykolta, hogy tilos a tömény szesz és a drog fogyasztása, s óvniuk kell a család szentségét. A rendőrség szerint a tréningek, amelyek a kartell hihetetlen szervezettségéről tanúskodnak, azt a célt szolgálták, hogy a vezetők érzelmileg uralkodjanak a bandatagokon. 

Mexikóban a drogkartellek háborúiban tavaly 6300-an vesztették életüket. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!