Külföld

2017.05.23. 17:26

Egy 22 éves férfi követhette el a manchesteri robbantást

A manchesteri rendőrség főparancsnokának kedd esti tájékoztatása szerint egy 22 éves, Salman Abedi nevű férfi lehetett az előző éjjel végrehajtott öngyilkos robbantásos merénylet elkövetője.

Ian Hopkins a manchesteri rendőrkapitányság előtt felolvasott rövid tájékoztatójában hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez egyelőre csak gyanú, mivel a halottkémi vizsgálat még nem azonosította hivatalosan az öngyilkos merénylőt. A manchesteri rendőrkapitány közölte: éppen ezért egyelőre nem kíván semmilyen további nyilatkozatot tenni a merénylő kilétével kapcsolatban.

A BBC értesülése szerint mindazonáltal az elkövető valószínűleg líbiai származású, de Manchesterben született, és ott is élt.

Theresa May brit miniszterelnök már néhány órával Hopkins kedd esti közleménye előtt bejelentette, hogy a biztonsági szolgálatok tudják, ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet a Manchester Arena rendezvényközpontban.

May, aki kedden a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA értekezletén elnökölt, az ülés után tartott Downing Street-i tájékoztatóján hozzátette ugyanakkor, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában még nem fedheti fel a merénylő kilétét.

A kedd esti adatok szerint a támadásban, amely Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, 22-en életüket vesztették, 59-en megsérültek. A halálos áldozatok és a sérültek között is sok a gyermek és a tizenéves fiatal. A legfiatalabb azonosított áldozat egy nyolcéves kislány.

További cikkek a robbantásról:

Exkluzív információk Manchesterből! Kint élő magyarral beszélgettünk

Már 22 halottja, 59 sérültje van a manchesteri koncerten történt robbanásnak - videó (folyamatosan frissítve!)

Egy 16 éves lány az első azonosított áldozata a manchesteri robbantásnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!