Külföld

2016.01.31. 16:43

Az USA elégedetlen az uniós adókerülők elleni fellépésekkel

Az amerikai kormány látszólag elégedetlen az EU legutóbbi intézkedésével, mely a nagyvállalatok adóelkerülését szeretné megakadályozni.

Thimm Andreas

A "Financial Times" egyik jelentése szerint, Robert Stack az Egyesült Államok pénzügyi minisztériumának megbízottja azt mondta az uniós versenyjogi ellenőrök találkozóján Brüsszelben, hogy az amerikai vállalatok "aránytalanul kiemelt szerepet kapnak " az Európai Bizottság adóelkerülés ellen folytatott harcában.

Az EU Bizottság csütörtökön bemutatta a vállalatok szisztematikus adóelkerülése ellen szóló új jogalkotási terveit. A bizottság ki szeretné küszöbölni a leggyakoribb adóelkerülési stratégiákat, mint például azt a gyakorlatot, amikor az anyavállalat nyereségét olyan leányvállalatának írja át, ahol alacsonyabb az adószint. Az Egyesült Államok egyik nagy internetes cégének nemrégiben 172 millió eurós adópótlást kellett fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!