Külföld

2016.01.12. 11:32

Isztambuli robbanás: nem tudni magyar áldozatokról

Az isztambuli magyar főkonzulátusnak nincs tudomása arról, hogy magyar állampolgárságú áldozata lenne a kedd délelőtti isztambuli robbanásnak - közölte a külképviselet telefonon.

Az Isztambul egyik központi terén történt robbanásban a metropolisz kormányzósága szerint legalább tízen életüket vesztették, tizenöten pedig megsebesültek.

Aki információt szeretne kérni a történtekről, az isztambuli magyar konzuli szolgálatot a következő telefonszámot hívhatja: 0090-533-375-8715.

A KKM a helyi hatóságok utasításainak követésére kéri az ott tartózkodó magyarokat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata arra kéri az Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait a kedd délelőtti robbanás után.

A konzuli szolgálat honlapján megjelent figyelmeztetésben emlékeztetnek: Isztambul történelmi városrészében, a Sultanahmet negyedben kedden helyi idő szerint 10.20-kor nagy erejű robbanás történt. A robbanás oka egyelőre nem ismert. 

Az isztambuli kormányzóság eddig 10 halottról és 15 sérültről számolt be.

A konzuli szolgálat azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy tartsák be a helyi hatóságok utasításait, a Sultanahmet negyedet pedig lehetőség szerint kerüljék el. 

Javasolják, hogy az Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárok hogylétükről tájékoztassák magyarországi hozzátartozóikat. Emellett továbbra is kérik, hogy a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyarok a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat.

A keddi robbanással kapcsolatban az isztambuli főkonzulátus a 0090-533-375-8715 telefonszámon érhető el.

Az isztambuli magyar főkonzulátusnak nincs tudomása arról, hogy magyar állampolgárságú áldozata lenne a délelőtti robbanásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!