Külföld

2015.10.21. 08:20

Magyar származású áldozata is lehetett a randidroggal gyilkoló a brit sorozatgyilkosnak (+18)

A 40 éves Stephen Port 15 hónap alatt négy huszonéves férfit ölt meg. Áldozatait a melegeket megcélzó ismerkedős alkalmazás, a Grindr segítségével választotta ki, és a lakásába hívta őket.

A Daily Mail szerint áldozatait a GHB nevű randidroggal adagolta túl – megvárta, amíg elvesztik az eszméletüket, hogy aztán szexeljen velük–, a holttesteket ezután az otthona közelében ásta el. Az egyik meggyilkolt fiatalember a neve alapján legalább részben magyar származású lehetett.

Stephen Port
Fotó: Swns.com / Northfoto

A főállásban séfként dolgozó sorozatgyilkos elsőként Anthony Walgate-tel végzett. A 23 éves divattervező holttestére tavaly júniusban bukkantak rá a kelet-londoni Cooke utcában, Stephen Port lakásától néhány méterre. A következő két áldozata a 22 éves Kővári Gabriel és a vele egykorú Daniel Whitworth volt. Őket egy hónap különbséggel, augusztusban és szeptemberben találták holtan, egy berkingi templom sírkertjében.

Fotó: Nick Ansell / Northfoto

A gyilkos trükkös módon próbálta tévútra vinni a rendőröket. Egy papírfecnit adott Daniel Whitworth kezébe, amire a következőket írta: Nem tudom ezt tovább csinálni, megöltem a barátomat, Gabrielt. Mi csak jól éreztük magunkat egy haver lakásán, és túl messzire mentem, amikor még egy löket GHB-t adtam neki. Baleset történt, de tudom, hogy börtönbe kerülnék, ha a rendőrséghez fordulnék. Altatókkal együtt vettem be a maradék tablettákat – ha belehalok, azt kapom, amit megérdemlek.

A halottkémi vizsgálat megerősítette, hogy Daniel Whitworth GHB-t és metadont fogyasztott, de a rendőrök később azt is megállapították, hogy nem az ő kézírása volt a papíron.

Daniel Whitworth 
Fotó: Facebook / Northfoto

A negyedik áldozat egy 25 éves targoncakezelő, Jack Taylor volt, akinek holttestét a barkingi apátság romjainál találták meg, a múlt hónapban. A férfi szeptember 12-én a barátaival töltötte az estét, majd hazament, de később taxit hívott, és újra elindult valahová.

A rendőrök egy héttel ezelőtt jöttek rá, hogy a négy haláleset összefügg, ezért hajtóvadászatot indítottak a sorozatgyilkos után. Stephen Portot végül csütörtökön vették őrizetbe, majd megvádolták a gyilkosságokkal. Első bírósági meghallgatását hétfőn tartották.

„Mr. Port meleg randioldalakon ismerkedett meg négy áldozatával, aztán meghívta őket barkingi lakásába. A férfiaknak nagy dózist adott be a GHB néven ismert drogból, ami a halálukat okozta. Akkor kezdett szexelni velük, amikor már eszméletlenek voltak, majd a holttestüket barkingi temetőkben rejtette el” – ismertette a bizarr ügy részleteit Paul Nagle ügyész.

Stephen Port lakása 
Fotó: Nick Ansell / Northfoto

A randioldalakon általában félmeztelenül, szőke parókában pózoló Port a nyomozás eddigi adatai szerint valószínűleg a Grindr alkalmazással cserkészte be áldozatait. Arra is fény derült, hogy mellékállásban férfiescortként kereste a kenyerét. Egy internetes hirdetés alapján óránként 100 fontot kért szolgáltatásaiért. Egyik amerikai ügyfele azt mondta róla, hogy olyan volt, mint egy valóra vált álom. Szerinte a szépen kigyúrt, dús, vörösesszőke férfi ideális társnak, érdekes személyiségnek, szeretnivalónak és vidámnak tűnt.

A séf tettein idős szülei is megdöbbentek. Ők csak akkor tudták meg, hogy őrizetbe vették fiukat, amikor vasárnap este felhívta őket a börtönből, hogy vigyenek be neki 40 font készpénzt, néhány könyvet és egy nagyítót az olvasáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!