Külföld

2015.02.17. 15:02

Ferenc pápa: elég volt a háborúban levő országok fegyverzéséből

A fegyverkereskedelem ellen emelte fel ismét a szavát Ferenc pápa kedden a Líbiában az Iszlám Állam (IÁ) fegyveresei által legyilkolt kopt túszoknak szentelt misén.

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén megemlékezett a lemészárolt 21 egyiptomi kopt keresztényről, s mártíroknak nevezte őket.

Homíliájában Ferenc pápa így fogalmazott: elég volt azokból az országokból, amelyek fegyvert adnak el a háborúban álló országoknak. Az egyházfő a "halállal üzletelőknek" nevezte a fegyverrel kereskedő államokat. Hozzátette: akármilyen újságot olvasunk, bal- vagy jobboldalit, a hírek több mint kilencven százaléka pusztításról szól. Az ember teremteni is képes, de megvan benne annak a képessége is, hogy mindent elpusztítson - hangoztatta Ferenc pápa. 

Az egyházfő 2013-as megválasztása óta többször elítélte már a fegyverkereskedelmet, s hangsúlyozta, hogy a háborúk mögött nagyon gyakran a fegyverkereskedelem üzleti érdekei húzódnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!