Külföld

2014.06.12. 08:54

Továbbra sincs nyoma a hét éve eltűnt Madeleine McCann-nek

Semmiféle újabb bizonyítékot nem találtak a hét éve Portugáliában eltűnt hároméves brit kislány, Madeleine McCann ügyében - közölte szerdán a Scotland Yard, miután a portugál és brit rendőrség három területet kutatott át annak az algarvei üdülőhelynek a környékén, ahol a kislánynak nyoma veszett.

A nyolc napig tartó kutatás során 60 ezer négyzetméternyi elhagyatott területet, benne szennyvízelvezető árkokat és lepusztult épületeket fésültek át Praia da Luz környékén. A BBC jelentése szerint ez volt az újabb nagyszabású helyszíni nyomkeresés első fázisa.

A terület átvizsgálásakor talajradart használtak, hogy megállapítsák, hol bolygatták meg a területet, és kutyákat is bevetettek. Az aprólékos terepmunka során azonban semmiféle nyomot nem találtak.

A brit rendőrség közleményében kitért arra, hogy a portugál rendőrséggel a kutatás további, hamarosan folytatódó lépéseiben is megállapodtak.

Az üdülőhely környékének átfésüléséről a Scotland Yard nyomozásának eredményeként született döntés. A brit rendőrség "41 talajelváltozást" talált, amelyeket aztán teljes alapossággal feltártak, hogy kiderítsék, nincs-e közük a kislány eltűnéséhez.

A Leicestershire-ben élő McCann család 2007 májusában nyaralni utazott a portugál tengerpartra. Madeleine szülei, Kate és Gerry McCann a lakosztályuk közelében vacsoráztak barátaikkal, amikor a kislány eltűnt a szobából, ahol aludt. A szülők azóta sem adták fel a kutatást kislányuk után.

A brit rendőrség tavaly júliusban indított friss nyomozást Madeleine ügyében, ennek részeként került sor most Praia da Luz három kijelölt területének átfésülésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!