Külföld

2014.03.26. 18:07

Harckocsikat szállít az orosz hadsereg Krím északi részei felé

Harckocsikat és egyéb katonai felszereléseket szállít az orosz hadsereg a Krím déli partvidékeiről a félsziget északi részei felé, Ukrajna kontinentális területeinek irányába - közölte Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán védelmi minisztérium krími médiaközpontjának vezetője szerdán Facebook-oldalán.

A tisztségviselő tájékoztatása szerint a Krím északi része felé tart egy T-64B harckocsikat szállító, tíz trailerből álló konvoj rendőri kísérettel a félsziget délkeleti részén lévő Perevalne településről.

"Észak felé, Szimferopol irányába tart, és jelenleg Gvargyejszkoje település közelébe ért egy 50 katonai járműből álló konvoj, köztük páncélozott harcjárművek, Tigris terepjárók, üzemanyagot és katonákat szállító autók" - írta Szeleznyov.

Az ukrán határőrszolgálat eközben két orosz hadihajó feltűnését jelentette az Azovi tengeren, hét kilométerre a Krímmel Északról szomszédos Herszon megye partjaitól. Közülük az egyik a Priazovje felderítőhajó.

Eközben az ukrán haditengerészetnek már csak tíz hajója maradt, amelyet még nem foglaltak el az orosz katonák a Krímben. Dmitro Timcsuk katonai szakértő értesülései szerint még ukrán kézen van az ukrán flotta zászlóshajója, a Hetman Szahajdacsnij fregatt és a Szkadovszk ágyúnaszád, valamint nyolc kisegítő hajó és csónak.

Ötvenegy hadihajón viszont már kitűzték az orosz zászlót. Orosz kézre került egyebek között a Zaporizzsja tengeralattjáró, a Konsztyantin Olsanszkij és a Kirovohrad partraszállító hajók, a Csernyihiv és a Cserkaszi aknaszedők, hat korvett és két tartályhajó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!